Kunstenaar Elleke van Gorsel creëert beelden, installaties, tekeningen, schilderijen en grafiek. Zij werkt autonoom en in opdracht van bedrijven en particulieren. Haar recente werk bestaat met name uit locatie gebonden installaties en thematische projecten.

Inhoudelijk laat Elleke zich inspireren door (autobiografische) geschiedenis, familieverbanden, literaire en filosofische teksten, sociaal geëngageerde thema's en religie. Ingegeven door reminiscenties aan haar jeugd in Zeeland roept haar ornamentele beeldtaal associaties op met de flora en fauna van de zeewereld. Indrukken uit reizen door Azië, Midden Amerika, West- en Oost-Europa laten duidelijke sporen achter in het werk. Kenmerkend is het spel met fotografische elementen.

Opvallend in het oeuvre van van Gorsel is het samenbrengen van verrassende technieken en materialen binnen één object of installatie. Afhankelijk van de thematiek en de beoogde zeggingskracht experimenteert zij met onorthodoxe combinaties van papier maché, glas, brons en porcellangips tot digitaal geprinte en geborduurde materialen.

De beelden en installaties van Elleke van Gorsel zien er technisch perfect en doordacht uit, ook al komt het eindresultaat niet altijd overeen met wat de kunstenaar van te voren had bedacht. Tijdens het spannende moment waarop iets ontstaat laat zij zich graag verrassen door de toegepaste techniek. Zelf noemt zij dit 'cadeautjes'.

Werk van Elleke van Gorsel is opgenomen in diverse openbare collecties zoals de Rabobank kerncollectie en privé collecties zoals die van Michail Gorbatsjov, het is geëxposeerd in diverse musea, galeries en andere locaties in Nederland, België, Frankrijk en Hongarije.

Sinds 2006 ontwerpt Elleke van Gorsel textiele accessoires voor haar eigen label Studio-ePosh. Moderne haute couture met een hoge tactiele kwaliteit en een sterk artisan karakter. De elegante shawls en het tafeltextiel zijn getoond op internationale Designbeurzen in Eindhoven, Tokyo (Japan), Boedapest (Hongarije) en Milaan (Italië).